۱۶۰- سوال ها و جواب های امتحان استقامت
بهمن ۲۴, ۱۳۹۶۱۶۲- قاطعیت نتیجه استقامت
بهمن ۲۴, ۱۳۹۶بسمه تعالی
در جلسه روز پنج شنبه ۱۲ رجب ۱۴۲۶ شب تولد حضرت امیرالمومنین علیه السلام اینجانب در پایان جلسه سمینار تزکیه نفس نکاتی را به دوستان اهل تزکیه نفس که لازم است دیگران هم بدانند تذکر دادم
یک: استقامت بقدری مهم است که خدای تعالی در قرآن در دو سوره بعنوان «فاستقم کما امرت» به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دستور استقامت داده است که در سوره هود بخاطر آن که پیروان آن حضرت را که بسوی خدا برگشته و توبه کرده اند به آن حضرت دستور داده که آنها هم باید استقامت کنند.
حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «شیبتنی سورة هود» زیرا پیروان آن گونه که خدا می خواست استقامت نمی کردند، ولی در سوره شوری که امر به استقامت پیروانش نشده از آن شکایتی ندارد و دیگر در قرآن فرموده: «ان الذین قالوا ربنا اللّه ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه» یعنی کسی که توبه کند و سپس مرحله استقامت را بگذراند ملائکه به اذن خدای تعالی بر او فرود می آیند و امدادهای غیبی را به او دارند که بعد می فرماید ملائکه به او می گویند: ما دوستان و فرمانده شماییم در دنیا و آخرت تا به کمال برسید و به مقام اولیاء خدا که فرموده آنها نباید پس از استقامت از چیزی بترسند و نه محزون می شوند.
دو: نکته دیگری که باید همه متوجه آن باشند این است که بعضی از افراد که مقلّد چشم و گوش بسته غیر مسلمانها هستند و از اعمال آنها خرسندند و خود را بجای آن که مقلّد کر و کور غیر مسلمانها نام بگذارند روشنفکر اسم گذاشته اند فکر می کنند که هر کاری که غیر مسلمانها انجام بدهند روشنفکری است و اگر ما طبق دستورات اسلام عمل کردیم و معتقد به وجود مقدّس حضرت ولیعصر علیه السلام بودیم متحجریم. شما جوانان عزیز که اهل تزکیه نفس هستید نباید این گونه فکر کنید بلکه اخلاقیات اسلام از زمانی که بشر در کره زمین بوجود آمده بود و تا زمانی که بشر روی کره زمین است باید باشد اعتقاد به این که زن در جامعه ارزشش بیشتر از آنچه غیر مسلمانها درباره اش معتقدند و عمل میکنند و او را در معرض شهوت رانی های خود و وسیله تبلیغ کالاهای خود قرار داده اند تحجر نیست. و بالأخره به دستورات اسلام عزیز عمل کردن تحجر نیست و از آن طرف بی اعتقادی به همه مبانی حقیقی و واقعی روشنفکری نیست، پیش پای خود را نگاه کردن و عاقبت را ندیدن و تنها به امور دنیا پرداختن و آخرت را فراموش کردن روشنفکری نیست. زن را آن قدر پست معرفی کردن که ملعبه هوس رانی ها قرار دادن روشنفکری نیست، زن را در جای خود قرار ندادن و او را از تربیت فرزند و مهربانی به فرزند دور کردن و در میان ادارات آنها را سرگردان کردن برای حقوق مختصری که می گیرند روشنفکری نیست. دختر را به دانشگاه فرستادن که برای خود شوهری دست و پا کند روشنفکری نیست
(اگر چه دختران مسلمان با حیائی که دارند به جوانها و شهوت رانی توجّه نمیکنند و در دانشگاه بخاطر همان حیا بهتر از جوانهای پسر درس میخوانند و در کنکور بیشتر از پسرها موفق بوده اند) ولی بی حیائی ها و اختلاط دختر و پسر در سنین بحرانی روشنفکری نیست.
باید شما جوانان اهل تزکیه نفس که در جوانی به فکر پاک شدن از صفات رذیله افتاده اید بکوشید تا خود را در این زمان که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از آن خبر داده و به سلمان فرموده زمانی می آید که معروف منکر و منکر معروف می شود سلمان تعجب کرد آیا اینگونه خواهد شد؟ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: آری و از این بدتر مسلمانها امر به منکر و نهی از معروف می کنند (بعنوان روشنفکری) از صراط مستقیم دین خارج نشوید و کوشش کنید که صفات الهی را در خود ایجاد کنید تا در دنیا و آخرت از همه بدبختیها نجات پیدا کنید.
تاریخ نگارش:
۱۴۲۶/۷/۱۶ قمری
۱۳۸۴/۵/۳۱ شمسی
سخنرانی اینجانب درباره استقامت و روشنفکری و تحجر