۱۱۹- جدیت در تزکیه نفس
بهمن ۱۹, ۱۳۹۶۱۲۱- شروع تدریس تزکیه نفس و اعتقادات و یادگرفتن احکام و قرآن توسط شاگردان
بهمن ۱۹, ۱۳۹۶بسمه تعالی
همه عقلا و دانشمندان معتقدند که انسان برای مشکل ترین علوم که تزکیه نفس باشد از همه بیشتر به استاد احتیاج دارد و کسانی که می گویند استاد لازم نیست بسیار در اشتباه اند. اکثر مسالک انحرافی به مسئله استاد اهمیت نمی دهند.
استاد باید فقط رموز و راه های موفقیت به کمالات رسیدن را به شاگرد نشان دهد و از خود حتی کلمه ای که خدا و پیغمبر و ائمه اطهار علیهم السلام نگفته اند بعنوان برنامه رسمی و دینی نگوید. زیرا خدای تعالی به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده:
اگر یک جمله غیر از آنچه به تو گفته ام به ما نسبت بدهی قطع وتینت خواهم نمود. بنابراین باید دستورات استاد از آیات و روایات استفاده شود و فقط او عهده دار فهم خصوصیات روحی شاگرد است یعنی امراض روحی او را تشخیص دهد و داروی معالج روحی او را بشناسد و برای او تجویز کند و با صمیمیت و محبت او را از امراض روحی نجات دهد.
از خصوصیات برنامه ای که من از روایات و آیات بدست آوردم و روی صدها نفر تجربه کرده ام و موفقیت آمیز بوده است این بوده که سالک الی الله باید مراحل هفتگانه را یکی پس از دیگری با حوصله و جدیت بگذراند و تمام تمرکزش در هر مرحله ای که هست به همان مرحله باشد و حتی حوائجی که باید از خدا بخواهد تقویت همان مرحله اش باشد و اگر سالها طول می کشد چیزی از امور مختلف روحی جز پیشرفت در مرحله اش از خدا نخواهد تا همان مرحله اش کامل شود. البته انسان در مدتی که در مراحل کار می کند اگر از دنیا برود شهید است و اگر صفات رذیله ای در او باشد که در مراحل بعد باید آنها را از بین ببرد نباید بگذارد که آنها ظاهر شوند. مثلا اگر در دل صفت کبر و یا جاه طلبی دارد که باید در مرحله هفتم از بین ببرد اگر در مراحل پائین تر است نباید تکبرش و یا جاه طلبیش را اظهار کند. عینا مانند مریضی که درد دارد ولی جلوی ناله اش را باید بگیرد
(این بود شرائط معاشرت با استاد که از مقدمات تزکیه نفس است) .
تاریخ نگارش:
۱۴۲۶/۵/۲۰ قمری
۱۳۸۴/۴/۶ شمسی
جمعی از دوستان اهل تزكيه نفس