۱۳۰- شب شهادت حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها و عظمت ایشان
بهمن ۲۰, ۱۳۹۶۱۳۲- آیت الله اخلاقی – جمکران در زمان قدیم
بهمن ۲۰, ۱۳۹۶بسمه تعالی
خاطره ای از جوانیم همان وقتی که در سن ۱۶ سالگی بودم و از درس مرحوم آقای مدرس که در مسجد گوهرشاد مشهد کتاب شرح لمعه را تدریس می کرد.
این فکر به مغزم خطور کرد که چرا حوزه های علمیه به روش قدیم از کتاب های قدیمی که بسیار مشکل نوشته اند و نظرات قدیمی را داشته اند استفاده می کنند؟
مسائل علمی اکثرا عوض شده بخصوص آنچه مربوط به افکار بشری است. اگر می بینیم مسلمانها قرآن را حفظ کرده اند و تغییری در عباراتش نداده اند و یا روایاتی که از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و اهل بیتش علیهم السلام رسیده است و در چهار چوب خود باقی مانده است این بخاطر آن است که قرآن کلماتش ساخته و پرداخته خدا است و روایات مضامینش باز از جانب خدا است و بر این دو چیز معارف و احکام اسلام استوار است و دستبرد به این دو ثقل اسلام را از بین می برد لذا مسلمانها اصل و نظم آنها را حفظ کرده اند ولی چرا باید حوزه های علمیه هنوز همان کتاب شرح لمعه که بعضی از احکامش عوض شده مانند « منزوحات بئر » و احکام « برده داری » را بخوانند و یا کتاب رسائل و مکاسب و یا کتاب کفایه را تدریس کنند و وقت طلاب را بگیرند؟
اگر چه در آن زمان در حوزه های علمیه خواندن درس فلسفه از طرف مراجع عظام تحریم شده بود ولی مخفیانه عده ای همان کتاب منظومه سبزواری و کتاب اسفار و سایر کتب فلسفی را می خواندند که آنها بیشتر از سایرین اوقاتشان را بیهوده می گذراندند. من فکر میکردم که من نباید این گونه باشم. ما مسلمانها از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله شنیده ایم که فرمود: «انی تارک فیکم الثقلین کتاب اللّه و عترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا بعدی ابدا» بنابراین قرآن و روایات باید به قوت خود باقی باشد ولی استفاده و اجتهاد از آن می تواند دائما در تغییر باشد و لذا من در آن سن می کوشیدم که در آیات قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام جستجو کنم و آنچه به حقیقت و حکمت نزدیکتر است در مرحله اول خودم به آن معتقد شوم و در مرحله ثانی آنها را با قلم ساده و بیان فصیح و بلیغ به دیگران تعلیم دهم. لذا از همان زمان شروع به گفتن و نوشتن حقایق کردم و اعتقادات و عمل خود را بر آن اساس پایه ریزی نمودم و از هر گونه فلسفه بافی و ذوقیات عرفانی و انحرافی دوری نمودم و تا به امروز که سال ۱۳۸۴ را می گذرانیم همه کتب و نوشته ها و حتی ترجمه قرآنی که کرده ام طبق همان مذاق ساده نویسی و مطابق سخنان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام بوده است.
امیدوارم خدای تعالی ما را در صرط مستقیم دین محکمتر و با نشاط تر و جدیتر نگه دارد.
تاریخ نگارش:
۱۴۲۶/۶/۵ قمری
۱۳۸۴/۴/۲۱ شمسی
اینجانب در سن ۱۶ سالگی وقتی که در مدرسه نواب مشهد بودم